sanjski dom

Zgradite si svoj sanjski dom

Velika večina ljudi (če ne kar vsi) se vsaj enkrat v življenju znajde na točki, ko mora zgraditi/preurediti/dograditi itd. svoje stanovanje oz. hišo. Pri tovrstnih delih vam je lahko v veliko pomoč spletna stran www.roltek.si, kjer boste našli široko ponudbo komarnikov, žaluzij, rolet, garažnih vrat in še kaj bi se našlo. Prepričani smo, da boste med njihovo odlično ponudbo zagotovo našli kaj zase oz. za vaš sanjski dom.

Naj izgled vašega doma odraža vašo dušo

V hiši boste živeli vse svoje življenje – no, razen če se zgodi kakšna višja sila, recimo potres, poplava, bombni napad, skratka nekaj, kar tako ali drugače uniči vaše domovanje, ali pa se denimo ločite in morate zapustiti hišo, v kateri ste živeli, nenazadnje pa se lahko priženite v drugo hišo. A če predpostavimo idealen scenarij, da se nič od tega ne zgodi, potem se od svojega domovanja vse do smrti ne boste ločili. Eno in isto obliko, razporeditev prostorov, stene, dekoracijo, pohištvo itd. boste imeli ves čas pred očmi, zato je zelo pomembno, da si hišo ali stanovanje opremite tako, da vam bo všeč (si predstavljate, kakšne muke bi bile, če bi morali za vedno živeti nekje, kjer vam ni všeč?!).
Ljudje smo si (hvala bogu) različni, zato imamo dokaj različne okuse glede oblikovanja in opremljanja prostorov. Nekateri že od nekdaj vedo, kakšno hišo oz. notranjo opremo si želijo, spet drugi so popolnoma brez ideje in tovrstno delo raje prepustijo profesionalcem, denimo notranjim oblikovalcem ipd. – a neke osnovne usmeritve zagotovo imate; gotovo prav vsi veste, ali želite imeti rdečo, belo, črno itd. kuhinjo, ali želite veliko sedežno garnituro, kjer boste lahko tudi spali, ali zgolj majhno zofo …

sanjski dom
Če uživate v naravi, potem si prav gotovo morate postaviti dom nekje na podeželju in to z velikimi okni.

Kakorkoli, zgraditi si morate dom, ki vam bo všeč, ki bo odražal vaš okus, nazor, življenjsko filozofijo, skratka, ki se bo skladal z vašim siceršnjim življenjem. Če uživate v naravi, potem si prav gotovo morate postaviti dom nekje na podeželju in to z velikimi okni, ki po možnosti zasedajo večji del hiše, sten skorajda ne rabite. Morda uživate v majhnih stanovanjih, ki so minimalistično opremljena, ali pa imate raje veliko prostora in si torej želite velike dvonadstropne hiše. Če ste večino časa odsotni z doma, potem nima smisla, da vlagate velike količine denarja v opremo stanovanja oz. izgradnjo hiše in obratno, če ste »zapečkar«, ki veliko časa preživi doma, potem si le dajte duška in opremite dom po svojih željah.

Kaj zagotovo ne sme manjkati v vašem domu

Notranja oprema oz. pohištvo je zagotovo pomemben del vaše hiše/stanovanja, a preden se lotite notranjega opremljanja, morate razmisliti tudi o zunanjem izgledu hiše. Kakšna bo oblika same hiše (če jo morate še zgraditi), kakšna okna boste imeli, imate raje klasične rolete ali žaluzije, potrebujete tudi komarnike itd.

Rolete ali žaluzije tako rekoč morate imeti. Varovali vas bodo pred radovednimi pogledi sosedov in mimoidočih, zavarujejo vas pred pretirano sončno svetlobo, nekoliko lahko zmanjšajo hrup iz okolice in preprečijo poskuse vlomov, nudijo vam tudi zaščito pred vremenskimi nevšečnostmi (toča, močan dež itd.). Nekateri menijo, da so rolete staromodne in da kvarijo izgled hiše, zato se raje odločijo za žaluzije – bistvene razlike pač ni, oboje opravlja skorajda identično funkcijo, edina razlika je morda ta, da žaluzije prepuščajo nekoliko več svetlobe kot rolete.

sanjski dom
Gotovo prav vsi veste, ali želite imeti rdečo, belo, črno itd. kuhinjo.

Tudi komarniki vam bodo še kako koristili, predvsem poleti, ko je zunaj polno žuželk in mrčesa, ki zaradi vročine silijo v hišo. S komarniki se boste znebili tovrstnih težav, saj bodo žuželkam in mrčesu preprečili vstop v hišo, vi pa boste lahko uživali v miru. Zvečer, pa tudi čez dan boste lahko po mili volji odpirali okna, pa vas komarji ne bodo nadlegovali. Če imate ta privilegij, da živite nekje, kjer imate okoli hiše veliko prostora, si lahko omislite tudi garažo, za kar pa boste potrebovali še garažna vrata. Ta so različnih vrst, njihov namen pa je, da zavarujejo lastnino, denimo avto, kosilnico in ostale pomembne stvari.

V hiši oz. stanovanju praviloma živimo dlje časa, če ne kar vse življenje, zato je zelo pomembno, kako si hišo zgradimo oz. opremimo. Ne tlačite notri elementov, ki vam niso všeč zgolj zato, ker so modna muha. Pred vsakim nakupom notranje oprema ali izbire oken, vrat, žaluzij itd., temeljito razmislite o tem, ali vam je to res všeč.

Članki iz iste kategorije: