Zobni implantati cena

Cena zobnih implantatov je določena tudi s ceno samega implantata

Vse bolj priljubljena možnost za nadomestitev manjkajočih zob so zobni vsadki. Več si lahko preberete na naslovu www.kirurgija-debevc.si/zobni-implantati/. Čeprav pogosto veljajo za drag postopek, so zobni implantati (cena naj ne bo odločilni dejavnik) zaradi dolgoročnih koristi in udobja privlačna možnost za številne paciente. V tem prispevku si bomo ogledali, kaj lahko pričakujete od postopka vsaditve zobnih vsadkov, vključno s stroški zobnih vsadkov, načinom izvedbe posega in rezultati, ki jih nudijo zobni implantati. Cena sicer ni nizka, se pa lahko zelo razlikuje, saj zobne implantate proizvaja več kot 200 tovarn.

Stroški zobnih vsadkov

Stroški postopka vstavitve zobnih vsadkov so odvisni od več dejavnikov, kot so zapletenost vašega primera, število vstavljenih vsadkov in morebitni dodatni postopki, ki bodo morda potrebni. Na splošno je treba načrtovati, da boste za implantat porabili od 1300 evrov naprej.

Kirurški postopek

Med operacijo bo zobozdravnik naredil majhen rez v dlesni in v čeljustno kost namestil titanov stebriček. Ta stebriček bo služil kot umetna korenina za vaš novi zob ali zobe. Ko bo vsadek varno nameščen, bo zobozdravnik zaprl rez s šivi. Glede na to, katero vrsto vsadka ste izbrali, boste morda morali počakati nekaj časa, preden vam bodo na vrh vsadka namestili trajen zob. V tem času bo potekala osteointegracija, pri čemer se bo vaša čeljustna kost spojila s titanovim stebričkom in ustvarila močno podlago za vaš novi zob ali zobe.

Rezultati, ki jih lahko pričakujete

Ko bodo opravljeni vsi potrebni posegi in se boste imeli čas ustrezno pozdraviti, lahko pričakujete popolnoma obnovljen nasmeh, ki je videti naravno in deluje kot običajni zobje. Zobozdravnik vam lahko priporoča tudi redne vzdrževalne obiske vsakih nekaj mesecev, da lahko spremlja zdravje vaših vsadkov in zagotovi, da bodo zobni implantati (cena je kot smo že omenili v precejšnji meri določena s ceno samega implantata) sčasoma ostali zdravi.

Ali je zobni postopek boleč?

Lahko se vam zdi, da je vsaditev tujega predmeta v čeljustno kost zastrašujoča. Dobra novica je, da je vgradnja zobnega vsadka pravzaprav povsem preprosta in ne vključuje skoraj nobene bolečine. V nadaljevanju si bomo podrobneje ogledali postopek vstavitve zobnega vsadka in zakaj ni tako boleč, kot se morda zdi.

Lokalna anestezija

Da bi zmanjšali morebitno nelagodje med postopkom, zobozdravniki pred začetkom dela pogosto uporabijo lokalno anestezijo za omrtvičenje območja okoli mesta vsadka. To zagotavlja, da med postopkom ali po njem ne boste čutili bolečin, in olajša obvladovanje postopka. Mnogi pacienti poročajo, da med operacijo vsadka ne čutijo drugega kot rahel pritisk, kar je povsem normalno in pričakovano.

Zobni implantati cena

Nadaljnja oskrba

Po vstavitvi zobnega vsadka se boste morali redno udeleževati kontrolnih pregledov pri svojem zobozdravniku, da boste lahko spremljali njegov napredek. Na teh obiskih lahko zobozdravnik preveri znake okužbe ali drugih zapletov, ki bi se lahko pojavili, če bi bil zobni vsadek nameščen dlje časa. Zobozdravnik vam lahko tudi svetuje, kako najbolje skrbeti za nove zobe, da bodo ostali zdravi in močni še vrsto let!

Ali so zobni vsadki varni?

Dobra novica je, da zobni vsadki na splošno veljajo za zelo varne posege. Uspešnost operacije z zobnimi vsadki je ocenjena na približno 98 odstotkov, večina ljudi pa po vstavitvi vsadka nima nobenih težav. Vendar pa obstajajo nekatera potencialna tveganja, povezana s to vrsto operacije, kot so okužbe in poškodbe živcev. Zato je pomembno, da se pred posegom posvetujete s svojim zobozdravnikom, da boste razumeli vsa morebitna tveganja.

Preprečevanje okužb zobnih vsadkov

Najboljši način, da se izognete okužbi zobnih vsadkov, je, da doma izvajate dobre ustno higienske navade. To vključuje ščetkanje zob dvakrat na dan z zobno pasto, nitkanje med zobmi vsaj enkrat na dan in redno uporabo ustne vode. Poleg tega vsakih šest mesecev obiščite svojega zobozdravnika za strokovno čiščenje in pregled, da lahko preveri zdravje vaših vsadkov. S temi previdnostnimi ukrepi lahko močno zmanjšate tveganje za okužbo zobnega vsadka.

Zaključek

Zobni implantati (cena naj ne bo odločilni dejavnik) so učinkovit način za nadomestitev manjkajočih zob z dolgotrajnimi rezultati. Naravni videz je tisti, ki ga omogočijo zobni implantati. Cena zobnih vsadkov se razlikujejo glede na zapletenost vašega primera, vendar se na splošno gibljejo med 1300 in 3500 evrov na zob. Kirurški postopek je običajno enostaven, vendar zahteva nekaj časa za celjenje, preden dobite trajne zobe na vrhu. Z ustrezno nego in redno načrtovanimi vzdrževalnimi pregledi pri zobozdravniku lahko pričakujete lep nasmeh za prihodnja leta! Na splošno postopek ni tako boleč, kot bi si mislili, da bo. Z ustrezno pripravo in nadaljnjo oskrbo ne bi smeli imeti težav z obvladovanjem bolečin ali nelagodja, povezanega z vstavitvijo zobnega vsadka v usta. Če torej razmišljate o vstavitvi zobnega vsadka, se ga ne bojte.

Članki iz iste kategorije: