skiroji za otroke

Slovenski skiroji za otroke in odrasle

Aktivno preživljanje časa na prostem so želje večine staršev za svoje otroke. Ste med takimi starši tudi sami? Se sprašujeta, kako popestriti možnosti zabave? Odgovor se skriva tukaj – skiroji za otroke in odrasle.

Pomen aktivnega preživljanja časa na prostem

Otroci v sodobnem času preživijo vse več časa na elektronskih napravah kot so mobilni telefoni, prenosni računalniki, tablice in televizija. Številne raziskave potrjujejo, da otroci (in njihovi starši) prosti čas na prostem vse pogosteje nadomeščajo s pretežno sedečimi aktivnostmi. Sedeč način življenja pa ima pomembne učinke na zdravje in kakovost življenja.

Aktivno preživljanje prostega časa je v vseh mesecih ključno tudi za odrasle. Priporočeno je, da je vsaka odrasla oseba aktivna vsaj 30 minut petkrat tedensko. Aktivnosti na prostem namreč zmanjšajo tveganje za razvoj srčno-žilnih obolenj, ugodno vplivajo na možgane (spomin, logično povezovanje, koncentracijo …) ter ohranjajo koordiniranost in ravnotežje tudi v poznem življenjskem obdobju. S skiroji RollJet lahko poskrbite, da boste svoje dnevne aktivnosti opravili že na poti v šolo, službo, na plesne vaje, vaje za igranje instrumenta, pri opravkih v trgovini in podobno.

igra
Naj bo potovanje igra.

Gibanje mišic in medenice pri vožnji na skirojih omogoča raztezanje ter povečevanje moči nog in hrbta. Gibanje zagotavlja splošno dobro počutje ter ugodno vpliva na steber našega okostja – hrbtenico. Pri gibanju se mišice sprostijo, mišična napetost, ki je pogosto posledica mišične zakrčenosti, pa popusti. To vodi v boljšo regeneracijo mišic ter življenje brez bolečin. Izboljša se tudi telesna drža, zmanjša se tveganje za poškodbe, dokazani pa so tudi ugodni vplivi na pozornost celotnega telesa in uma. Zagotovo ste tudi sami kdaj preizkusili in ugotovili, da se po vadbi počutite boljše, predvsem pa še dodatno motivirani za nove aktivnosti.

In kje so prednosti igre na prostem?

Otroška igra na prostem omogoča razvoj gibalnih spretnosti, koristno vpliva na uravnavanje primerne telesne mase, izboljša mišično moč, spodbuja delovanje imunskega sistema ter izboljša razpoloženje otroka. Skiroji za otroke te spodbujajo k razvoju tako gibalnih spretnosti, logičnih povezav, pomagajo pri vzpostavljanju odnosov z drugimi osebami ter otroku omogočajo gibanje v naravi. Slednje pomaga pri krepitvi odnosa otroka do okolja, narave ter čustvenem in intelektualnem razvoju posameznika.

Skiroji za otroke in odrasle

Podjetje Ham d.o.o. je podjetje, ki ga je ustanovil slovenski športnik Tomaž Ham. Podjetje je prepoznano po dveh izdelkih – Spinalis pisarniških stolih ter skirojih RollJet. Pri razvoju skirojev RoolJet so sodelovali še drugi bivši športniki, ki so k razvoju prispevali svoje ideje, inženirska znanja ter izkušnje iz prakse. Podjetje je za svoje patentirane izdelke (skiroji za otroke in odrasle, stoli Spinalis) prejelo več nagrad – tako v Sloveniji kot tudi v mednarodnih državah.

Zakaj v nakup skirojev?

Skiroji za otroke in odrasle se uporabljajo kot prevozno sredstvo na krajših in daljših razdaljah. Opravljena pot po obveznostih pa bo enostavna, hitra in predvsem nasmejana.

skiroji
Skiroji so priljubljeno prevozno sredstvo otrok in odraslih.

Kakšen skiro izbrati?

Podjetje Ham d.o.o. ponuja izbiro skirojev za otroke – RollJet Mini, ki so primerni za otroke in mladostnike med 110 cm in 175 cm višine. RollJet City pa je serija namenjena mladostnikom in odraslim od 130 do 190 cm višine.

RollJet City so skiroji namenjeni odraslim in je primeren za opravljanje najrazličnejših poti, zlasti po mestu. Stabilnost skiroja zagotavljajo tri kolesa, varnost pa kakovostni odsevni elementi. Skiroji so izdelani iz vrhunskih materialov ter imajo prepoznavni dizajn.

Podobne lastnosti veljajo tudi za Rolljet Mini skiroje, ki so namenjeni otrokom. Da bi bilo njihovo potovanje še enostavnejše, varnejše in brezskrbno za zdravje razvijajoče se hrbtenice, priporočamo nakup v kombinacijami s torbami (npr. šolska torba Air, B, D-bag, Safari …). Med dodatki podjetje ponuja tudi nakup ključavnice, ki posrbi za varnost skiroja na vseh vaših poteh, za zaščito pa priporočamo nakup prevlek (za desko in zadnje kolo ter prednji kolesi).

Niste prepričani o nakupu?

Podjetje Ham d.o.o. je zagotovo eno najbolj posebnih na svojem področju, saj verjame v svoje izdelke ter odločitev o nakupu v celoti prepušča zadovoljnemu uporabniku. Podjetje tako v svojem razstavnem salonu (Gerbičeva ulica 102, Ljubljana) omogoča brezplačen enotedenski preizkus tako torbe kot skiroja RollJet. Na brezplačnem preizkusu lahko preverite kako se odzivajo tako skiroji za otroke kot tudi skiroji za odrasle.

Zaključek

Gibanje je pomemben del človekovega življenja od rojstva do smrti. Usmerjenost v spodbujanje gibanja se začne takoj, ko dojenček pokaže zanimanje za prostor – najprej z gibanjem glave in rok, nato pa se gibalni vzorci vse bolj krepijo in razvijajo. Od prvih obratov hrbet – trebuh, do plazenja, kobacanja, začetka in razvoja hoje, skokov in podobno … pomembno pri tem je, da starši spodbujajo vse oblike gibanja – od gibanja na tleh, do plezanja, vožnje s kolesi …

S skiroji za otroke in odrasle, ki so rezultat dela Slovencev, lahko sebi in svoji svojim najbližjim omogočite gibanje na prostem v katerem bodo uživali prav vsi. Skiroji so tudi odlično darilo za rojstni dan in druge obletnice in praznovanja. Prepričani smo, da jih bodo cenili prav vsi.

 

Članki iz iste kategorije: